Satisfacció

_MG_0393

Satisfacció és una paraula mágica, una sensació que tots volem gaudir. Però és cert que és molt més fácil somiar-la que aconseguir-la i per reeixir cal pedalar molt.
Per arribar a la satisfacció només hi ha un camí: l’exigència. Al món dels fogons no hi ha gaire marge perquè se’t reconegui si fas bé o no les coses. Fent un símil alimentari, podríem dir, sense por a equivocar-nos, que són faves comptades.
Si hi poses una bona ració d’esforç i producte de qualitat, ben amanit amb una mica de coneixements culinaris, les probabilitats que les coses et surtin bé creixen exponencialment.
I d’aquí neix la satisfacció per la feina ben feta. Però n’hi ha una altra de satisfacció, que encara és més important, la dels que proven els teus plats i reconeixen la teva tasca a la cuina i la teva tasca amb el servei, veint que, en ambdós casos, s’hi posa la máxima cura possible.

Els reconeixements sempre són benvinguts, encara que no sempre ens els esperem. Aquests encara tenen un sabor més especial, com el que vàrem viure uns dies enrere quan Txema Martínez ens va dedicar el seu article a la contraportada del diari Segre. Les seves lloances ens varen impactar. No som de pedra i les seves paraules ens van arribar al cor.

Aquests comentaris -en aquest cas gairebé podríem dir que el Txema va fer una crítica de la seva experiència gastronómica- ens encoratgen a seguir practicant la feina més bonica del món, que no és dedicar-te en cos i ànima a la gastronomía, sinó en intentar aprendre a ser una mica millor cada dia.

Gràcies, Txema!