La Boscana receipe

Recepta La Boscana: Caputxino de calçots

S’apropa l’època de recol·lecció  d’un dels nostres productes preferits, el calçot, al blog de La Boscana t’ensenyem com cuinar-ho d’una manera diferent a l’habitual. A Catalunya és tradició menjar-se aquesta hortalissa rostida a la graella a foc viu i acompanyar-la d’una salsa feta a base d’ametlla, tomàquet i oli d’oliva. En realitat, acaba sent l’excusa o el motiu perfecte per dur a terme la calçotada, una celebració en què es couen els calçots a l’aire lliure acompanyats de carn a la brasa, pa torrat i un ambient festiu.

Però avui no et parlarem de la festa de les calçotades, sinó precisament d’una altra manera de degustar aquesta hortalissa provinent de les cebes tendres; et proposem un caputxino de calçots. Per a dur a terme aquesta recepta per a 4 persones, s’utilitzaran 250g de calçots. Cal tenir en compte que la qualitat d’aquest producte serà la clau per obtenir un bon resultat. Sabies que a La Boscana tenim el nostre propi hort d’on els podem collir al moment just? D’allí escollim els millors calçots moments abans de servir-los al nostre restaurant gastronòmic.

L’altre ingredient clau és el brou de pollastre, fet a partir de carcasses de pollastre, porro, ceba, pastanaga i all. Per a fer el caputxino de calçots també ens farà falta 50g de mantega, 10g de llet, 5g de tòfona, sal i pebre.

Primer que tot, s’han d’agafar els calçots i netejar-los. Per fer-ho, s’ha de treure la terra que puguin tenir i la primera capa, que és la que estava sota terra. A continuació, s’han de treure les arrels que puguin haver-hi i una mica de fulla verda, passar-los per aigua per eliminar qualsevol rastre de terra i tallar-los a trossos petits.

Un cop tenim els calçots nets i tallats, els sofregirem a la paella amb una mica de mantega per afegir-hi de seguida el brou de pollastre. Quan estigui llest, ho triturarem tot i ho passarem pel colador. S’afegeix la mantega i la crema de llet i per servir-lo, ho col·locarem en una tassa amb un aire de llet al damunt i tòfona ratllada.

A La Boscana servim aquest plat com a aperitiu. Ens enamora la seva textura, combinació d’ingredients i sabor.

Per venir a provar un dels nostres menús, posa’t en contacte amb nosaltres a:

Reserves a La Boscana restaurant:  973 56 55 75 / reserves@laboscana.net
Reserves a La Boscana banquets:  973 71 10 80 / laboscana@laboscana.net

 

Comunicació La Boscana