La Boscana

Per què ens ve de gust menjar dolç en les postres?

Tercer plat. Els dos primers han estat exquisits, tota una explosió de sabors que fins i tot ens ha despertat noves sensacions gustatives. El paladar ens demana repetir cullerada, però reservem un raconet pel tercer. Un cop servit, ens hem posat mans a l’obra per tal de no deixar res al plat. Boníssim, gustós, suculent…per llepar-se’n els dits! Un ventall de plats que ha aconseguit deixar-nos ben satisfets. Però… falta alguna cosa? I tant! Les postres! Les prefereixes dolces o salades?

Per què ens ve tant de gust menjar dolç quan tenim l’estómac ple? Alguns experts asseguren que és per una qüestió de cultura i tradicions, que des de petits ens ensenyen a esperar un aliment dolç després de menjar, normalment etiquetat com a recompensa. Associem els dolços amb un premi, amb una situació positiva.  El cert és que hi ha cultures que són més propenses que d’altres a aquest hàbit, com per exemple, la cultura anglesa. A Anglaterra els nens i nenes relacionen el dolç amb un premi i així mateix els eduquen la majoria de pares. “Si no et menges tota la verdura, de postres no hi ha xocolata”, diuen.

Alguns científics, d’altra banda, creuen que aquest desig de menjar dolç quan hem acabat de menjar respon a reaccions químiques del nostre cervell. Certs estudis apunten que la ingesta de dolços pot ser la causant de la millora en l’absorció de l’aminoàcid triptòfan, present en alguns aliments. La conseqüència de tot plegat és l’augment dels nivells de serotonina, més conegut com el neurotransmissor de la felicitat. Tant és així que quan la serotonina és baixa, els sentiments de depressió i tristesa tenen més força. També és en aquest moment quan el teu cos et demanar menjar alguna cosa amb sucre.

També és cert que els dolços es retroalimenten, és a dir, el consum regular d’aliments rics en sucre i grassa provoquen reaccions químiques al cervell que fan que el nostre cos ens demani més dolços. Com més en mengem més ho gaudim.

I a tu? T’apassionen les postres dolces? A La Boscana preparem unes postres amb xocolata Valrhona, una de les millors del món, on oferim 10 maneres i textures diferents de gaudir de la seva dolçor. T’atreveixes?

Reserves en La Boscana restaurant:  973 56 55 75 / reserves@laboscana.net
Reserves en La Boscana banquetes:  973 71 10 80 / laboscana@laboscana.net

 

Comunicació La Boscana