Paul Bocuse

Paul Bocuse, l’adéu d’un dels grans de la cuina

Fa uns dies ens va arribar la notícia de la mort de Paul Bocuse, trista notícia per al món de la gastronomia. S’ha anat un dels grans cuiners del segle XX. S’ha anat un dels pioners de l’alta cuina a nivell mundial. S’ha anat un dels mestres dels fogons de tots els temps.

Independentment del tipus de cuina que facis, de amb quin tipus de cuina gaudeixis, a Paul Bocuse se li ha de reconèixer el seu magisteri, la seva avantguarda i el seu iniciar el camí que ha portat la cuina al lloc on li correspon, a aconseguir que el treball creatiu d’un Xef sigui reconegut com un art, un art que delecta els sentits de la vista, l’olfacte i del gust. Si ets explorador gastronòmic, et convidem a endinsar-te a la nostra carta i trobar aquests àpexs de la nouvelle cuisine que que hem heretat de l’univers Bocuse.

Paul Bocuse, el gran inspirador de la Nouvellel Cuisine a meitat del segle XX, des del seu restaurant de Collonges-au-Mont-d’Or -un altre assoliment seu, no necessitar estar a la gran capital per a ser reconegut- va trencar amb el que estableix fins llavors, va treballar amb la cuina tradicional francesa per portar-la un pas més enllà. Va crear i va implantar tècniques culinàries que a dia d’avui són considerades clàssiques i bàsiques per a qualsevol cuiner. Si ets amant d’usar els fogons com nosaltres també hauries de conèixer-les !

Així com els grans artistes plàstics actuals ho són perquè tenen tota la tradició clàssica al darrere, que els he permès portar les tècniques creatives a extrems i reinterpretacions, a la gran cuina actual també podem crear amb llibertat i portar els processos de cuinar als seus extrems, reinventar i experimentar perquè hi ha una tradició que ens ha obert el camí. Monsieur Bocuse és un dels clàssics de l’alta cuina i les seves lliçons han servit, i serveixen, a la legió de grans cuiners que després d’ell, i d’altres pioners com ell, hem arribat per gaudir cuinant.

Des dels fogons de La Boscana volem unir-nos al gran reconeixement que el Xef Bocuse ha rebut. Tots tenim molt a agrair-li. I, encara que la cuina que creem a La Boscana no emana directament de l’escola Bocuse, sens dubte les seves tècniques i filosofia han deixat rastre en els nostres fogons, i cal reconèixer la importància de les seves aportacions a la història de la creació culinària, pel reconeixement de la feina dels xefs com una cosa que va molt més enllà de simplement cuinar.

 

I a tu, t’agrada la cuina francesa, o prefereixes la mediterrània i de proximitat?