Natura i esforç, el millor maridatge

 

Aquesta setmana hem tingut el plaer d’assistir al Business Secret Week, unes jornades organitzades per la Cambra de Comerç de Lleida, que han tingut lloc a la Llotja. Sota el suggeridor títol “Les 6 claus de l’èxit”, els diferents ponents, de sectors i procedències diverses, ens han donat la clau –Secret Key– de com fer que el nostre projecte empresarial s’adapti a la nova forma d’entendre l’empresa, on no només importa la rendibilitat, sinó on cal tenir cura d’estar en contínua adaptació en un món canviant, on la tecnologia, la digitalització i l’exportació són cabdals. Important rellevància tenen l’amor al client, com ens va il·lustrar Julià Piñeyro, de l’empresa Tous, o la preocupació perquè el treballador sigui feliç i realitzat en la feina, tal com ens va explicar David Tomàs, de l’empresa Cyberclick i autor de l’exitós llibre La empresa más feliz del mundo.

Per això ens va fer especialment feliços poder participar en la celebració de la finalització de la construcció del celler de la Família Torres per elaborar un Costers del Segre. Situat a l’històric Mas de l’Aranyó del segle XVIII, al cor de les Garrigues vam tenir l’honor de ser convidats a cuinar un menú per donar la benvinguda al nou projecte. Batejat amb el nom de Purgatori el vi es diu així perquè la zona on s’elabora té un clima molt dur, amb hiverns freds i estius de molta calor.

Els productes de la nostra terra sovint vénen de condicions poc favorables, on cal un esforç acurat perquè el resultat sigui òptim. Aquesta és la nostra filosofia i celebrem que ens envoltin altres projectes amb els quals poder compartir, gaudir i maridar tot allò que la natura ens ofereix. Hi sou convidats.