Eggs La Boscana

L’art de cuinar un ou a la perfecció

L’ou és un dels ingredients més comuns a la cuina. Ja no només per la quantitat de maneres que es pot elaborar sinó també com a element indispensable en acompanyaments i, en especial, en pastisseria. A priori pot semblar fàcil preparar un ou dur, uns ous remenats o un de fregit; però a La Boscana no ens conformem amb qualsevol cosa sinó que busquem l’excel·lència en tots els plats que oferim.

L’ou és un aliment molt sa i nutritiu. Lluny queda ja la creença que menjar-ne molt sovint és perjudicial per la salut perquè augmenta els nivells de colesterol en sang. Les últimes investigacions científiques no només desmenteixen aquestes afirmacions sinó que asseguren que el seu consum és molt recomanable. I és que les proteïnes que conté són d’alta qualitat, a banda d’aportar al nostre organisme els aminoàcids necessaris per a gaudir d’una bona salut, especialment entre els esportistes. També conté colina, ferro i zinc, que contribueixen a la recuperació muscular després de l’exercici físic, ajuden a la prevenció de malalties o afeccions cardiovasculars i són antioxidants. Si a més a més, estem parlant d’ous 100% naturals i de gallines en llibertat com les que tenim a La Boscana, la qualitat i els beneficis es multipliquen.

Hi ha cultures, com l’anglosaxona, on l’ou és fins i tot més present que a la nostra cuina. Ou fregit, ou dur, ou remenat, ou passat per aigua, ou poché, truita a la francesa,… I és clar, la diferència entre un ou passat per aigua i un ou dur és només d’uns minuts de cocció. Aquests temps s’han de tenir molt presents si es busca l’ou dur perfecte, l’ou passat per aigua fet al punt o l’ou fregit que no té gens ni mica de clara crua.

Per a aconseguir un ou dur perfecte, en primer lloc t’has d’assegurar que la closca estigui intacta. Agafa una casserola i omple-la d’aigua tot afegint una cullerada de sal. Abans d’introduir l’ou, espera que l’aigua comenci a bullir. Un cop dins, diuen que el temps ideal són 10 minuts i que es pot refredar l’ou per sí sol o sota l’aigua freda de l’aixeta. Cal destacar que si enlloc de 10 minuts en passen 15, la closca agafarà un to torradet i el rovell es tornarà d’un to verdós. Pel que fa a l’ou passat per aigua seguiríem el mateix procés però enlloc de deixar-lo 10 minuts bullint, només s’hauria de deixar 5.

Et convidem a La Boscana a provar els ous frescos del nostre galliner. 

Reserves a La Boscana restaurant:  973 56 55 75 / reserves@laboscana.net
Reserves a La Boscana banquets:  973 71 10 80 / laboscana@laboscana.net

 
Comunicació La Boscana