Costers del Segre

La verema i els nostres vins: la D.O. Costers del Segre

Els treballs de recol·lecció del raïm per a produir el vi ja estan en marxa als diversos cellers: és temps de verema. A La Boscana som amants del bon vi, del vi de casa nostra, d’aquell amb qui compartim l’origen lleidatà. Ens apassionen els maridatges i gaudir de l’experiència d’una simbiosi perfecta dins el paladar, raó per la qual vam decidir adquirir les copes Riedel. Avui et parlem de la D.O. Costers del Segre, alhora que t’animem a què ens visitis. Perquè aquestes coses no te les poden explicar, s’han de viure. T’atreveixes?

La D.O Costers del Segre, la de casa nostra, la de terres lleidatanes, és la més gran de tot Catalunya. El seu territori és tan extens que permet obtenir vins amb unes propietats diferents. En total, inclou fins a 7 subzones: Artesa de Segre, Urgell, Garrigues, Pallars, Raimat, Segrià i Valls del Riu Corb. El nexe d’unió és la conca mitjana del riu Segre, entre el Pirineu i l’Ebre i l’altitud es situa entre els 200 i els 1.000 metres, en diversos tipus de sòls.  

És sabut que l’altitud de la vinya afecta la maduració del raïm i, per tant, un vi del celler Castell d’Encús, situat prop dels 1.000 metres, no té el mateix punt de maduració que un vi de les Garrigues. Les temperatures poden variar tot i que el clima, d’interior i sec, amb poques pluges i amb força humitat a l’hivern provocades per les boires són prou similars entre ells.

La D.O. Costers del Segre elabora 4 tipus de vins: blanc, rosat, negre i vi escumós de qualitat. En el blanc estaríem parlant d’un grau alcohòlic mínim del 10,5 % i d’un màxim de 14,5 %. En el cas del rosat, d’entre un mínim de 10,5% i màxim de 13,5%. Pel que fa al negre, és d’un grau mínim de l’11% i d’un màxim del 14,5%. Per últim, el vi escumós de qualitat posseeix un grau alcohòlic volumètric mínim del 10,80% i d’un màxim de 12,80%.

A La Boscana estarem impacients per provar els resultats d’aquesta nova anyada de la D.O. Costers del Segre i preparats per servir-te’ls amb tota la delicadesa i professionalitat que ens caracteritza.

Reserves a La Boscana restaurant:  973 56 55 75 / reserves@laboscana.net
Reserves a La Boscana banquets:  973 71 10 80 / laboscana@laboscana.net

 

Comunicació La Boscana