La cara més solidària del nostre equip

La primera vegada que l’Isaac es posava a la cuina tenia només 23 anys i ho feia, ni més ni menys que al costat del xef de La Boscana i el Resquitx, el Joel Castanyé. Ja feia temps que vivia a Espanya però no oblida els seus orígens: Ghana. Avui ja és un membre més de l’equip i destaca per la seva implicació i entusiasme.

En Joel Castanyé i l’Isaac es van conèixer gràcies al projecte Cocina Conciencia, de la Fundación Raíces de Madrid. El xef del restaurant de Bellvís es trobava en un sopar maridatge al Celler de Can Roca  -el qual estava organitzat amb l’objectiu de recaptar fons per la fundació madrilenya- quan li van proposar formar part del projecte. No ho va dubtar ni un moment i és gràcies a aquesta decisió que l’Isaac ha trobat el seu lloc en l’equip de La Boscana i del Resquitx.

El projecte Cocina Conciencia es basa en la integració social i laboral de joves espanyols o provinents d’altres països que, sigui pel motiu que sigui, es troben en situació de risc d’exclusió social.  Va dirigit a nois i noies de 16 a 25 anys que estan sols i sense cap adult que els acompanyi. Acostumen a respondre al perfil d’un jove de 18 a 20 anys natural de Malí, Senegal, Costa de Marfil, Guinea Conakry, Gàmbia, Ghana i Marroc que va arribar a Espanya sol i sent menor d’edat.  Aleshores, la Fundación Raíces posa en contacte ambdues parts, és a dir, el restaurant amb el noi o noia, per tal d’iniciar un procés d’integració social i laboral dins l’àmbit de treball. Però en aquest cas, el lligam va ser tan fort que al començament l’Isaac es va instal·lar a casa dels Castanyé. “Pensa que a Mollerussa no coneixia ningú“, comenta el xef Castanyé.

D’aquesta manera l’Isaac començava els seus passos al restaurant Resquitx de Mollerussa, aprenent del seu xef en primer lloc i després observant el dia a dia dels seus companys. Val a dir que el Resquitx és l’únic restaurant en tota la província de Lleida que col·labora amb la Fundación Raíces a través del programa Cocina Conciencia.

Actualment aquest projecte ha facilitat que 53 joves estiguin contractats a Espanya dins el món de la restauració, ja sigui en cuina o en sala, essent la ciutat de Madrid qui més volum té. Els restaurants que hi participen són 30, també la majoria a la capital espanyola. Cal destacar que al juliol de 2015 van rebre el premi ABC al millor projecte solidari.

Vols conèixer més el projecte? Mira aquest vídeo. I si vols col·laborar pots fer clic aquí.