La Boscana

La Boscana: un projecte somiat

Esforç, molt sacrifici i il·lusió. Aquests són els valors que han aixecat el projecte de La Boscana de la mà dels germans Castanyé, sempre acompanyats i aconsellats per la saviesa i la dilatada experiència de Roser Daniel, mare de tots tres. A La Boscana hi té cabuda tant un dinar entre setmana com una boda, una comunió o una celebració especial. Tot en un entorn que, -no cal explicar a aquells que ja l’heu visitat-, es converteix en un oasis d’aire pur i naturalesa al bell mig del Pla d’Urgell. Si encara no has tingut l’oportunitat de visitar-nos et convidem a que ho facis i siguis tu mateix qui qualifiqui el nostre espai.

Joel Castanyé, xef de La Boscana, va veure per primer cop el recinte l’any 2003, quan el restaurant Resquitx -també propietat de la família- tenia l’encàrrec de servir un banquet al que llavors era La Boscana. I va quedar enamorat d’aquell paisatge. En aquell temps, la idea de trobar un espai on poder experimentar amb la cuina, oferir banquets amb un toc especial i, en definitiva, mostrar tot allò que saben fer, ja feia anys que li rondava pel cap. Així doncs, les primeres sensacions van ser espectaculars i propícies a l’obtenció d’aquell espai únic amb 44.000 metres quadrats de gespa i de bosc. Però no va ser fins al febrer de 2008 que es materialitzava la compra del recinte, al qual posteriorment s’hi van afegir 9.000 metres quadrats més resultants de l’adquisició de la finca annexa. D’aquesta manera, durant els anys següents s’inaugurava la sala Boscana (2009), la sala Llac (2010), la Taula Cuina (2013) i el restaurant gastronòmic Espai Germans Castanyé (2014).

Compra a casa i faràs casa”. Aquesta és sens dubte una de les dites que més caracteritza la família Castanyé-Daniel. I és que l’aposta pel territori i pels productes de qualitat de la zona és el seu segell, també marcat pels matisos propis de la cuina catalana contemporània i d’avantguarda, com ja comentàvem a l’article De la terra al plat.

L’arquitectura també juga un paper fonamental a La Boscana. La inspiració ja venia més o menys dibuixada després de la visita al restaurant ecosotenible de Michel Bras i l’arquitecte i interiorista Jordi Font va saber plasmar aquella idea a La Boscana. La construcció combina la fusta, el ferro i el vidre creant una simbiosi perfecta amb l’espai natural del seu entorn. El sostre és fonoacústic i fonoabsorvent i la utilització del vímet permet individualitzar les taules del restaurant.

Si vols viure una experiència gastronòmica en un espai únic, visita’ns a La Boscana.

 

Rese01rves a La Boscana restaurant:  973 56 55 75 / reserves@laboscana.net

Reserves a La Boscana banquets:  973 71 10 80 / laboscana@laboscana.net

Comunicació La Boscana