28è concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí

La Boscana participa al 28è concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí

Un total de 14 cuiners van participar aquest 6 de març a la 28a edició del concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí que es va celebrar a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. La Boscana va ser-hi present de dues maneres: a través del cuiner Albert Graells com a participant del certamen; i de Robert Vidal com a membre de l’equip del jurat, en representació del nostre xef Joel Castanyé. El guanyador del concurs va ser Genís Costa Pont del Níam Restaurant de Tàrrega, a qui des d’aquí donem l’enhorabona.

Els 14 aspirants a guanyar el títol havien de preparar un plat principal i unes postres. El que no van saber fins a última hora van ser els ingredients secrets: xai per al primer i pera de Lleida per a les postres. Albert Graells va presentar com a primer plat xai impregnat amb aromes de la terra; i de postres, espuma de pera, crumble de xocolata i melós de crema de pera caramelitzada acompanyat d’un sorbet de pera. Graells va valorar molt positivament la seva participació en el concurs: “Aquest és el segon any que participo i m’he sentit més segur i amb pocs nervis. Estic molt content amb el resultat i puc dir que he gaudit molt a la cuina”. A més, va posar en relleu la importància que Lleida aculli esdeveniments gastronòmics com aquest per tal de potenciar i donar a conèixer “l’alta gastronomia que tenim a Lleida”.

Jurat

Jurat

El jurat estava format per uns membres molt especials: els 3 xefs dels restaurants amb estrella Michelin de Lleida i el guanyador del concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí de l’edició anterior. Així doncs, hi havia Xixo Castaño, del Malena (Gimenells); Zaraida Cotonat del Fogony (Sort); Albert Capdevila guanyador del Joves Cuiners 2016; i Robert Vidal -en representació de Joel Castanyé per La Boscana-.

La cita anual dels joves cuiners lleidatans s’ha consolidat com un dels esdeveniments amb més rellevància i prestigi del país. A més de promoure la cuina entre els joves cuiners, potencia la cultura gastronòmica del territori lleidatà. Val a dir que el Joves Cuiners Àngel Moncusí és un dels concursos de cuina més antics i consolidats a Catalunya i la resta del país. La primera edició d’aquest certamen va tenir lloc l’any 1989.

Des de La Boscana fem un balanç molt positiu de la nostra presència a aquest esdeveniment i agraïm el tracte rebut per part de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.

 

Comunicació La Boscana