Copes Riedel

La Boscana adquireix copes Riedel

El restaurant de La Boscana ja disposa de la col·lecció de copes més exquisida del moment: les copes Riedel. Amb més de 250 anys d’història, aquesta marca austríaca ha demostrat estar al capdavant de la qualitat i l’estètica d’un món que segurament no ha rebut el reconeixement que es mereixia: el de les copes. I ho ha fet sense deixar de banda la seva funcionalitat, sovint oblidada. En definitiva la filosofia és clara: el contingut és important, però el continent també.

Riedel té els seus inicis als anys 1750 a Bohemia, llavors encara territori de la monarquia dels Habsburg. La seva cristalleria ve influenciada per l’Art Noveau i la qualitat i exigència d’aleshores ja era destacable. Al s. XX i després de la Segona Guerra Mundial, Claus Joseph i el seu pare Walter Riedel, desposseïts de tot allò que havien aconseguit degut al comunisme txec, compren el que avui dia és la seu central a Kufstein, Àustria. Poc després, als anys 60 i després d’haver-se reunit amb els millors enòlegs i degustadors del moment, presenten la col·lecció Sommeliers, la primera en tot el món que té en compte la forma. D’aquesta manera, abandonen les copes que només busquen la perfecció estètica i comencen a utilitzar cristall fi bufat per tal de centrar-se en els elements clau: el vas, el peu i la base.

Està demostrat científicament que la forma i la mida de la copa influeixen en el sabor i en l’aroma de la beguda que s’estigui prenent. Un exemple és com beure els vins: els negres s’han de servir amb copes grans, mentre que per degustar els blancs, s’aconsella una copa mitjana o petita. Tenint en compte això, Riedel és considerada la millor referència en fabricació de copes de cristall d’avui dia i actualment té distribuïdors a tot el món. Considerada la creadora de la cristalleria funcional, Riedel cuida l’estètica, els detalls i l’ergonomia de la copa sense oblidar el seu propòsit. Compta amb diverses col·leccions, algunes peces de les quals encara es fabriquen de forma manual al taller.

Qui millor que un expert en vins per parlar de les copes Riedel. El conegut Robert Parker:

“Riedel fabrica les millors copes, tant des del punt de vista tècnic com del mer gaudi. L’efecte d’aquestes copes al bon vi és profund. No sóc capaç de destacar fins a quin punt marquen la diferència.”

Vine a La Boscana i gaudeix dels millors vins amb les millors copes. Pots fer la teva reserva enviant un correu a reserves@laboscana.net o trucant-nos al 973 56 55 75.

Comunicació La Boscana.

Tags:
, ,