la boscana cuina boira avantguarda nitrogen líquid

La boira i la cuina

A la cuina de La Boscana hi ha boira. Tenim la boira molts dies, i no estem parlant d’aquest meravellós element de l’hivern que en mirar a través dels grans finestrals, que normalment omplen de llum i sol la nostra cuina, ens hi trobem molts dies com a acompanyant incondicional en la nostra feina.

La boira tant de les terres de Lleida, de la nostra comarca, que és melancòlica, envoltant, gomboldadora, creadora, generadora d’un ambient únic. Una boira que ens agafa dintre seu, que no ens deixa veure els raigs de llum però que ens incita a esperar-los, a buscar-los. Una boira que convida a mirar sempre més enllà, que et fa buscar més, que t’empeny a veure a través d’ella cercant el que amaga. Una boira que ens recorda d’on som, ens arrela al nostre entorn. Una boira inspiradora.

Perquè mirar a través de la boira ens empeny a continuar, a seguir endavant, a buscar nous camins per anar, per créixer.

I, a l’igual que la Boira meteorològica, la boira que veiem a la nostra cuina, la que ens envolta quan treballem amb el nitrogen líquid, entre els fogons, també ens indica treball, ens indica recerca, ens indica transformació, ens indica avançar. Ens mostra el camí que hem fet, el que estem fent i el que encara ens falta per fer. Ens uneix a la tradició de la qual venim, de la que ens sentim molt orgullosos de sorgir, a l’hora que ens permet mostrar tot allò que volem conservar i augmentar. Ens permet treballar amb els aliments de sempre, amb la qualitat de sempre, amb les receptes de sempre però evolucionant-les en quelcom més.

Aquesta altra boira ens ajuda a continuar buscant, ens ajuda a fer un pas més per a crear, per reinventar la nostra cuina, per buscar sempre l’excel·lència. Amb l’aspiració i l’objectiu de què els amics que venen al nostre restaurant gaudeixin sense límits de la nostra cuina, dels nostres productes. Ens ajuda a no perdre de vista que no podem deixar de tenir una exigència en l’elaboració, en el fet de saber tractar els aliments i en el fet de saber mantenir la qualitat dels productes.

Si defallim en tot això, llavors la boira deixa de ser la nostra musa, allò que ens impulsa a anar endavant, allò que ens porta a gaudir i fer gaudir de les nostres creacions, de la nostra cuina.