Joel Castanyé

Joel Castanyé, cuina d’avantguarda amb arrels tradicionals

Apassionadament treballador, enamorat de la cuina i sempre preparat per a innovar. Aquests són només alguns dels adjectius que descriuen a Joel Castanyé, xef i copropietari del restaurant La Boscana i també del Resquitx. És el més jove dels tres germans Castanyé, tots 3 dedicats a la gastronomia, seguint els passos de la seva mare, Roser Daniel, la qual va posar les bases d’aquests projectes tan ambiciosos juntament amb el seu difunt marit, Mariano Castanyé. L’art d’una bona cuina d’avantguarda amb arrels tradicionals és el seu segell d’identitat.

Nascut a Mollerussa, al Pla d’Urgell, en Joel Castanyé té clar des de ben petit que el seu futur i la seva passió el condueixen cap a la cuina, tot seguint els passos de la seva família. Després d’haver viscut fins als 9 anys just al damunt del restaurant Resquitx del qual els seus pares n’eren propietaris, es forma a l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida i posteriorment estudia Direcció Hotelera a Sant Pol de Mar, a Barcelona. La seva formació la complementen cursos en l’àmbit de la restauració i diversos stages al costat de grans figures del món de la gastronomia com Jean Louis Neichel (Barcelona, 1998) -a qui precisament va convidar fa unes setmanes a visitar l’espai La Boscana-; Xavier Pellicer (Barcelona, 2002); el Celler de Can Roca (2003) amb els germans Roca; o els 5 anys que va estar al Bulli Càtering, on va coincidir a Ferran Adrià.

Amb una motxilla carregada d’experiències, de nous coneixements, d’haver participat en diverses jornades gastronòmiques, showcookings, presentacions; d’haver aparegut diverses vegades en programes de televisió relacionats amb els fogons i l’art de la cuina, i amb ganes de crear el seu propi projecte, finalment torna cap a la terra que el va veure créixer. Després d’anys d’experiència al restaurant Resquitx de Mollerussa, la família Castanyé amplia horitzons i adquireix el que avui és La Boscana, a la carretera de Bellvís, a 15 minuts de Lleida. Tot i la trajectòria de Joel Castanyé com a xef del Resquitx, el de tota la família, ell busca trobar el seu propi espai on crear, innovar i continuar experimentant dia rere dia. En aquest sentit, La Boscana es converteix en la nineta dels seus ulls i passa a ser un espai de referència a les nostres contrades. Inicialment només s’hi celebren banquets i celebracions; avui dia també compta amb el restaurant gastronòmic, preparat per a acollir àpats d’empresa, celebracions importants, un compromís, o gaudir d’un dinar o sopar especial en un entorn únic que no deixa indiferent.

Joel Castanyé és autor d’una cuina d’avantguarda amb arrels tradicionals i sempre a l’última de les noves tendències. Ha format part de l’equip de cuiners que va elaborar el primer menú en 3D, presentat a Holanda i posteriorment a Londres ara tot just fa unes setmanes. Fruit de l’experiència, ha confessat que li agradaria incorporar aquesta tecnologia en un futur a les seves creacions.


Vols viure tota una experiència a La Boscana?

Reserves a La Boscana restaurant:  973 56 55 75 / reserves@laboscana.net
Reserves a La Boscana banquets:  973 71 10 80 / laboscana@laboscana.net

 

Comunicació La Boscana