Joel Castanyé

Joel Castanyé apadrina la segona edició de la Beca ICG a la Innovació i Gestió en Hostaleria

Aquesta setmana el xef de La Boscana, Joel Castanyé, ha sigut un dels padrins de la segona beca ICG a la Innovació i Gestió en Hostaleria, juntament amb Aitor Minaya, el guanyador de l’edició anterior. La beca ICG ha estat creada per ICGUniversity amb uns fins molt concrets, com ara fomentar l’emprenedoria, la generació d’idees, la creativitat, la innovació i el coneixement tecnològic aplicat en aquest sector.

L’acte de lliurament dels premis i els reconeixements als guanyadors i finalistes es va celebrar al majestuós Palau de Pedralbes de Barcelona, presidit per la Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz i acompanyada del president de la Fundació ICG, Antoni Siurana, el president del Grup ICG, Andreu Pi, el director de projectes del Basque Culinary Center, Martxel Arozena, i el director general de Formació Professional, Melcior Arcarons juntament amb els dos padrins de l’esdeveniment.

Reconèixer la idea de negoci, aplicació dels sistemes tecnològics en el projecte i la viabilitat del pla proposat són alguns dels aspectes que es valoren a l’hora d’otorgar aquest premi. Hi participaven alumnes que finalitzaven aquest any els Graus Superiors FP de Direcció de Serveis de Restauració o Cuina de les diferents escoles-instituts d’Hoteleria i Turisme de Catalunya.

El primer premi d’aquesta 2ª edició de la Beca ICG ha estat atorgat a Mònica Gàsquez Aràs, de lescola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona que ha presentat el seu treball, Monlau, on es compleixen la majoria dels requeriments que premiava la beca. A banda del primer premi, el jurat també va fer selecció dels 9 finalistes que optaven al guardó.

El premi que s’atorgava a la guanyadora és una beca per estudiar un Màster en Innovació i Gestió de Restaurants al acreditat Basque Culinary Center, valorat en 8.500 €, afegint també l’estada de tot el curs a San Sebastián. L’Institut-Escola d’Hostaleria de Barcelona, on estudiava la Mònica ha rebut una dotació econòmica per la seva qualitat formativa. La primera finalista i segon premi d’aquesta convocatòria és per a Laia Balcells i Tost de l’Institut-Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, amb el seu treball l’Olivera.

També cal mencionar els set finalistes restants i els seus respectius centres, s’han reconegut els seus treballs així com la seva participació en els premis organitzats per ICGUniversity. ICGUniversity és un programa de formació que el Grup ICG Software va posar en marxa l’any 2012 amb la finalitat d’incentivar l’ús de les TIC en els alumnes de totes les escoles d’Hoteleria i Turisme de Catalunya.

beca ICG

Fotografia de ICG Software

ICG Software és un grup empresarial multinacional català (de Lleida) que fabrica solucions informàtiques per a PIME’s dels sectors de l’hostaleria, hotel i comerç. ICG Group està present a més de 70 països dels cinc continents i va ser pioner en dissenyar el primer terminal punt de venda tàctil.

 

Comunicació La Boscana.