Jean Louis Neichel als fogons de La Boscana

Fins a 5 anys com a Cap de Cuina i Director del restaurant El Bulli i 34 anys al capdavant de l’alta cuina contemporània barcelonesa amb el Restaurant Neichel. Parlem del xef Jean Louis Neichel, artífex de la gastronomia creativa d’autor i amant de la cuina durant tota una vida. El proper 29 de juliol estarà amb nosaltres a La Boscana en una edició més dels Exploradors Gastronòmics. No et perdis l’oportunitat de regalar al teu paladar un sopar francès a 4 mans entre Joel Castanyé, xef de casa nostra, i Jean Louis Neichel. Tot maridat amb la qualitat i distinció dels xampanys Louis Roederer.

Com a gran defensor de l’alta gastronomia i mesuradament crític amb els partidaris d’una cuina d’excel·lència però a preus lowcost, Jean Louis Neichel, d’origen francès i casat a León, va deixar la seva empremta a el Bulli des dels anys 1975 fins als 80. Una empremta que li va valer la primera estrella michellin pel restaurant de Roses. Finalitzada aquesta etapa, engega el seu propi projecte: el Restaurant Neichel, un dels pocs de la ciutat comtal amb estrella michellin situat al bell mig del barri de Pedralbes. Contrari a baixar la qualitat del seu servei, 34 anys després, es veu obligat a tancar les portes del què ha estat qualificat com a “lloc de culte per als amants de la bona cuina”.

La història professional de Neichel a la cuina va lligada a la pintura, una disciplina que ha anat acompanyant la seva passió pels fogons. Fusiona l’art amb la cuina, una combinació que li ha permès cuidar al màxim tots els detalls. Tant és així que al seu restaurant no faltaven la coberteria de plata, vaixella pintada i signada per ell mateix, les copes idònies per realçar el sabor del vi, els mantells de fil,…en definitiva, tot un escenari idíl·lic per acompanyar els comensals que esperaven amb desig contingut l’arribada de les seves creacions culinàries. I a tot això, sense oblidar sumar-li el seu particular mise en place. L’estil i el savoir fair d’aquest xef, inclòs en les guies gastronòmiques més prestigioses, són tot un espectacle que entra per la vista i es transforma en una explosió al paladar.

Si ets amant de la bona cuina i a més, vols viure una nit màgica i inoblidable al costat de dos grans xefs de renom com són en Joel Castanyé i en Jean Louis Neichel, reserva’t la data i vine a viure l’experiència de la propera edició dels Exploradors Gastronòmics.

Fotografia de www.elmalcamino.com.

 

Comunicació La Boscana.