Fusionats amb la natura

El somni d’integrar un restaurant al bell mig de la natura per part dels Germans Castanyé és d’abans de La Boscana, però el descobriment d’aquest espai meravellós i idíl·lic va ser el que va prémer l’accelerador per sortir disparats com a coets per donar-li la forma d’un restaurant que, fins llavors, només es visualitzava a la nostra imaginació.

Vist des de fora, pot semblar una tasca complicada, més pròpia de titans que de simples mortals com nosaltres. I no va ser fàcil, òbviament, però el més difícil ho teníem per la mà: havíem identificat l’espai i sabíem què volíem. Les dificultats tècniques i els esforços econòmics són sempre allí, no us enganyarem, però el fet de tenir un projecte clar, saber cap a on has d’encarar el teu camí, et dóna aquell alè d’esperança,convenciment i força per tirar endavant en els moments en què creus que pot ensorrar-se.

Deixeu-nos, però, parlar de la natura, que ja no és que ens envolti, sinó que ens ha engolit, formem part d’ella d’una manera indiscutible. El nostre compromís rubricat amb ella és d’una exigencia brutal i ja no ens podem fer enrere de cap de les maneres. La natura i nosaltres formem un tándem sòlid, on només hi ha una condició innegociable: ens hem condemnat a tenir curar l’un de l’altre. Nosaltres tindrem cura de la natura -cada dia- i la natura ens ho retornarà amb la seva màgia inigualable.

I com tenim cura de la natura, la fauna també s’ha integrat a La Boscana, sobretot els ocells aquàtics, que han fet del nostre estany el seu refugi i, alhora, la seva mansió. El mateix els passa a tots els qui descobreixen per primer cop el nostre oasi, i suposo que no cal que us diguem la sensacio que s’experimenta quan arriba el capvespre i els llums del dia es van apagant i substituint per la subtil foscor de la nit.

Recordeu les postals de quan érem petits? Doncs si al vostre àlbum de records no teniu la de La Boscana, potser l’hauríeu d’aconseguir…

I no oblideu que a la postal també hi va inclosa l’experiència gastronómica.