La fruita de Lleida i la seva essència al Fòrum Gastronòmic

El nostre xef  Joel Castanyé ha exposat el “Projecte Fruita de Lleida” al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, un dels congressos més importants de gastronomia d’Espanya.

El 18, 19 i 20 d’octubre s’ha celebrat, la gran cita de la gastronomia, el Fòrum Gastronòmic de Barcelona. Aquest any ha reunit més de 16.300 visitants i 60 xefs Michelin amb un denominador comú: la sostenibilitat a la cuina. Joel Castanyé, junt amb la seva esposa Maria Angeles Chiriboga, doctora en fisiologia i tecnologia de la postcollita i actual directora de sala de La Boscana, exposaven el Projecte Fruita de Lleida, que pretén posar la fruita del territori al seu màxim nivell gastronòmic.

LA GESTIÓ DEL TEMPS I LES PERSONES

El dilluns 19 Joel Castanyé participava en la taula rodona sobre “La gestió del temps i les persones” junt amb Javier Olleros, xef de Culler de Pau, Oriol Ivern, xef d’Hisop, Begoña i Pablo, cap de sala i xef de Gunea i Sergio Gil, president de la Fundación Restaurantes Sostenibles, on es va parlar de la sostenibilitat dels equips, la importància de la formació continua en les empreses i la necessitat de la gestió d’aquest temps d’aprenentatge i de lleure.

LA FRUITA REVOLUCIONA LA CUINA

El dimarts, sota el títol “la fruita revoluciona la cuina” i acompanyat per la periodista Carme Gasull, el xef de La Boscana, ha expressat la necessitat de potenciar el sector agrícola de les terres de Lleida, ha parlat de la importància de donar valor als productors i ha fet una mostra del treball d’I+D gastronòmic que s’està duent a terme a la nostra cuina entorn de la fruita de Lleida. Fruit d’aquest treball, actualment estem oferint una proposta gastronòmica on la fruita de Lleida esdevé la protagonista en plats del món salat i hem establert un nou estil de presentar les postres mitjançant la creació de seqüències de fruita del territori i de temporada, seguint els estats de maduració, les diferents parts del fruit o les famílies.

Amb el concepte “de l’arbre a la boca” els assistents a la ponència han pogut degustar alguns dels plats elaborats amb fruita que junt amb el relat del xef descobrim la infinitat de possibilitats gastronòmiques que ofereix un producte tan humil com és la fruita.

Ha estat un plaer poder formar part del programa del Fòrum Gastronòmic de Barcelona d’aquest 2021, poder portar l’essència de Lleida amb la seva fruita i una petita mostra de la nostra cuina, ha estat una fita. Estem orgullosos de tot el procés de treball d’investigació i de creació que estem duent a terme dins i fora la cuina i poder-ho compartir amb gastrònoms i gurmets d’arreu del món ens ha fet especial il·lusió.

L’equip de La Boscana