Food & Instagram

D’un temps cap aquí s’ha revelat que la xarxa social que més està creixent és Instagram, sobretot entre els més joves, que han trobat en aquest canal una manera de comunicar-se més visual, més d’acord amb el món que es mou ara, directe i clar, sense filtres i recuperant el tòpic que una imatge van més que mil paraules.

Però Instagram no és només la xarxa preferida dels joves, sinó que també s’ha convertit en la xarxa emblemàtica de la gastronomia. Comensals i xefs s’afanyen en fer les millors instantànies i si fan bé la feina, són recompensats amb likes i amb comentaris, en un ambient de positivisme que, a l’hora, serveix per fer gana, convida a gaudir de l’experiència gastronòmica fins llavors visualitzada a nivell virtual.

Hi ha un col·lectiu, però, que encarna aquests nous temps, com són els coneguts com a foodies, que conjuguen les dues passions: la fotografia i la gastronomia. La seva feina és gaudir dels bons restaurants i plasmar les seves vivències i explicar el que han sentit a través de les imatges generades pels seus mòbils.

No fa massa dies, a La Boscana vàrem tenir el plaer de gaudir d’un grup de reconeguts foodies, que van venir plegats a casa nostra. Són persones que en saben i que si tens el llistó ben alt, se n’adonen. Era un bon examen, però sembla que va sortir força bé.

No ens feia falta preguntar si van quedar satisfets -tot i que també no ens en vàrem poder estar – perquè les imatges que van penjar a Instagram i els comentaris que els acompanyaven els van omplir de satisfacció per la feina feta i d’orgull perquè t’ho reconeguin.

Gràcies, foodies, esperem tornar-vos a veure ben aviat!