veal

Els ets i uts de la carn de vedella

Has preparat mai un carpaccio? I un steak tartar? Saps de quina part de la vedella s’extreu? Molts de nosaltres acabem cuinant sempre els mateixos plats i de la mateixa manera. Però sempre n’hi ha a qui l’hi agrada innovar. Si vols que t’expliquem com sorprendre els teus convidats, t’animem a continuar llegint, anar a la carnisseria i posar-te de cara als fogons.

Filet

Amb el filet de vedella es poden preparar diversos plats. Un dels més comuns és el filet de vedella a la planxa. És una carn que no té ni ossos ni tendons i per tant és més gustosa que d’altres. Amb uns minuts a la planxa per tal que agafi color n’hi haurà prou.
El filet també es pot cuinar al forn, tot i que en aquest cas et recomanem que estigues alerta del temps de cocció.

T’atreveixes amb un steak tartar? Es tracta de tallar la carn en forma de daus i condimentar-la. També es poden utilitzar altres carns de la vedella, però aquestes han de ser tendra i no tenir ni ossos ni nervis.

Pots sorprendre els teus comensals amb un plat de carpaccio. Són talls molt fins de carn crua a la qual s’hi acostuma a afegir unes gotes de llimona, formatge parmesà, oli d’oliva verge, pebre i sal. Per a aconseguir un bon resultat, hauràs de congelar la carn prèviament i treure-hi el greix que pugui tenir o les parts de nervis.
També pots preparar un bon carpaccio amb la carn del llom, tot i que primer hauràs de retirar-ne la part greixosa.   

Llom

El llom de vedella és una carn que podem aprofitar de diverses maneres. Pots preparar la part baixa a la planxa i de la part alta en pots extreure l’entrecot o la costella. El llom també es pot cuinar a la barbacoa o al forn. Per últim, de la mateixa manera que ho faries amb el filet, pots fer-ne carpaccio o un steak tartar.

La contra, la culata i altres parts

El llom i el filet són les zones més conegudes, però n’existeixen d’altres. La contra i la culata són perfectes per fer a la planxa. També pots demanar rodó, peix o llengua per fer-ne un bon rostit al forn i aprofitar-ne el suc.

Per últim, cal destacar el conegut ossobuco per a fer un bon estofat. També podem demanar a la carnisseria que ens posin braó o garreta, la part alta de les potes davanteres, la zona de la galta que serà molt tendra, la falda o la cua.

Et falten més idees per a cuinar la carn de vedella? Deixa’ns un comentari a les xarxes socials!

 

Comunicació La Boscana.