Novembre, un mes per a celebrar a La Boscana


Podríem considerar que el mes de novembre és un dels més importants de l’any a casa nostra. És un mes que, des de fa 5 anys, només ens ha portat alegries. Endevineu de què estem parlant? Si encara no ho heu esbrinat, no us podeu perdre les següents línies.

Fa més de 5 anys, les quadres de La Boscana es transformaven per donar pas al que seria el restaurant gastronòmic on es couria a foc lent una cuina d’autor, on els productes de Lleida i de temporada prenen protagonisme en la majoria de les seves creacions. Concretament, el 19 de novembre del 2014, La Boscana -com a restaurant- obria les seves portes amb la finalitat que els gastrònoms més exigents d’arreu poguessin gaudir d’una proposta gustativa avantguardista i mimada fins a l’últim detall, així com de l’espai majestuós de què s’envolta el restaurant. Anys abans, el 2009, la finca de La Boscana s’inaugurava com a escenari per acollir esdeveniments del territori lleidatà (d’empresa, casaments, batejos, comunions i tota mena de celebracions), amb el cuiner Joel Castanyé com a director de l’orquestra culinària. 

 

Un somni fet realitat per a la família Castanyé Daniel


Gràcies al
savoir faire del petit dels germans Castanyé Daniel, Joel Castanyé Daniel feia el seu somni (i el de la família) realitat, amb l’oportunitat de plasmar les seves idees en plats singulars i on no podia (ni hi pot) faltar el sabor: “la nostra és una cuina clàssica que innova, però sense perdre el nord, perquè estem convençuts que els gustos i els espais autèntics són els que atrapen el temps”, comenta en Joel Castanyé.

Podem dir que des del bressol, la gastronomia l’ha acompanyat. Provinent d’una nissaga de restauradors al capdavant del Resquitx (inaugurat el 1986), la seva passió per la gastronomia ha anat creixent al costat dels fogons com ho feia ell. Després de l’FP a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Lleida va completar la seva formació a l’Escola Universitària de Turisme de Sant Pol de Mar i després de diversos stages a restaurants d’alta gastronomia com el Neichel, l’Àbac, el Celler de Can Roca o el Bulli Catering, va decidir que era hora de posar-se al capdavant d’un projecte personal i d’encapçalar el somni de la seva vida com era, i continua sent, La Boscana. Aquesta finca, com a espai per a deixar volar la creativitat i sorprendre constantment als qui visiten el restaurant, amb menús degustació de temporada i de territori.

 

Dos anys després de la seva obertura, La Boscana aconsegueix la primera Estrella Michelin


Només van passar dos anys i 4 dies des de l’obertura del restaurant d’alta cuina fins que La Boscana va ser guardonada amb una estrella Michelin, un reconeixement sinònim d’excel·lència culinària que podríem equiparar als Oscars de la restauració. El 23 de novembre del 2016, La Boscana assistí a la gal·la d’entrega de les noves estrelles Michelin, vigents a partir de l’1 de gener del 2017. Al restaurant encapçalat pel xef Joel Castanyé, se li atorgaria durant la vetllada una estrella Michelin, un premi que reconeixeria al restaurant com un espai on la cuina, l’entorn i el servei ballen en harmonia per oferir una proposta gastronòmica que val la pena degustar.

Joel Castanyé, xef de La Boscana: “D’ençà que tenia 20 anys que somiava amb guanyar una estrella Michelin i 20 anys després, l’any que en vaig fer 40 ho vam aconseguir. Ho recordarem tota la vida! És el dia més especial que he viscut, professionalment parlant. Va ser com tocar un somni amb els dits. A més a més, el que ho va fer tan especial també van ser totes les felicitacions que vam rebre per part de tothom, i més quan parlem del Pla d’Urgell, que és una comarca tan petita i som tots com una família; al final, la il·lusió és compartida. Aquest reconeixement és un dels elogis més grans que poden fer de la teva feina, del que sents i del que crees, juntament de tot l’equip que t’acompanya en aquest somni que es fa realitat. Guanyar una estrella Michelin t’omple d’impuls i d’il·lusió, per seguir treballant en la mateixa línia i et dona ales per veure que la teva feina no té sostre ni limitacions.”

Des de fa gairebé 3 anys que el restaurant La Boscana mostra orgullós, aquesta insígnia a la seva porta d’entrada. Una porta d’entrada a un nou món de sabors i sensacions que homenatgen cada època de l’any amb la seva carta de temporada i diferents menús degustació fidels als sabors tradicionals, combinats amb els d’avantguarda. Us animem a degustar les nostres creacions en un entorn natural i exclusiu, reservant la vostra taula aquí.

L’equip de La Boscana