El cafè: les 5 varietats més apreciades

L’aroma, la textura, el sabor, l’acidesa, on es cultiva, la humitat que rep… la qualitat d’un cafè depèn de molts factors, ja siguin aquells que afecten al creixement de la planta o els que modifiquen el seu procés de torrar, moldre i envasar. I és que cada cop més els amants d’aquesta beguda tan popular busquen aquell toc distintiu, aquell aroma que entra per les fosses nasals i es transforma en una explosió de sensacions, aquell color inconfusible, aquell punt d’acidesa…

El cafè forma part de la rutina de tots nosaltres: el cafè al matí -o cafè amb llet-, el de després de dinar, a mitja tarda amb els companys de feina, en una reunió de negocis,… un cafè sempre és benvingut.

Però hi ha cafès i cafès i cap és igual que un altre. Avui et compartim els més ben valorats:

  1. Cafè Jamaica Blue Mountain. És un dels cafès més cars i més sol·licitats del món. Se’n produeix poc i això encara el fa més exclusiu. No és casualitat que la planta creixi a una de les muntanyes més altes de la zona del Carib, a 2.000 metres per sobre el nivell del mar, on rep pluges abundants i la terra és rica en nutrients. Com a curiositat, els japonesos se’n emporten el 80% del seu volum. Es caracteritza per ser baix en cafeïna i en acidesa.
  2. Cafè Kenya. Es cultiva en un sòl volcànic molt fèrtil, situat entre 1.500 i 2.100 metres d’altitud. Allà, la temperatura és alta i les mínimes no baixen gaire. A més, gaudeix d’una bona humitat gràcies a les pluges regulars i homogènies durant tot l’any, que el converteixen en un cafè d’intens sabor àcid. Es pot comprar verge o torrat.
  3. Cafè Nicaragua. Es planta majoritàriament a l’ombra, en terrenys fèrtils, pluges regulars i temperatures altes. No és àcid i s’utilitza molt per barrejar diversos tipus de cafès.  
  4. Cafè Bourbon de Colòmbia. No és cap secret que Colòmbia és un dels majors productors de cafè i els seus cultius són coneguts arreu del món. Es creu que aquesta varietat és una mutació de la Cofeea Arábica, originària d’Etiòpia i del Yemen. La seva planta té molta producció i produeix un cafè dolç amb aromes i sabors afruitats i acaramel·lats. N’existeixen de diverses varietats: groc, vermell, tekisic,…
  5. Cafè Guatemala Volcà d’Or. Es planta a zones d’entre 1.600 i 1.700 metres i també en sòl volcànic. L’acidesa és fina, l’aroma excel·lent i el cos, bo. Es caracteritza per tenir un sabor exquisit i per trobar-se en la llista dels millors cafès del món.

 

Ets amant del cafè o amb qualsevol varietat en tens prou? Deixa’ns la teva opinió en un comentari al nostre Facebook.

“El café colombiano es considerado por muchos como una bebida tan compleja como el vino y tan exquisita como un plato de la alta gastronomía”

Comunicació La Boscana