Entrevista a Joel castanyé

Cuiner Revelació 2018 pel Joel Castanyé

El passat 2 de març es van entregar els Premis Nacionals de Gastronomia 2018. En aquesta edició Joel Castanyé no hi podia faltar.

A la Gala, que cada any organitza l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, es concedeixen quatre premis: Premi Nacional de Gastronomia, Premi Revelació, Premi Cap de Sala i Premi Especial de l’Acadèmia. Amb aquests guardons l’Acadèmia vol reconèixer a tots aquells que, des dels diversos àmbits de la Gastronomia a Catalunya destaquen per les seves aportacions i la seva feina realitzada.

Joel Castanyé, el nostre xef, aquest any ha sigut reconegut per l’Acadèmia de Gastronomia Catalana amb el Premi Revelació 2018. Premi que ve a arrodonir un any de somni al restaurant La Boscana després d’haver revalidat fa uns mesos l’Estrella Michelin. I ve a reafirmar que el treball que hem estat fent va en la direcció correcta. Totes aquelles il·lusions, ambicions, i dubtes amb les que es va obrir l’espai del restaurant La Boscana fa més de tres anys, han resultat assequibles pel Joel i el seu equip. I ara que podem dir que aquestes il·lusions s’estan convertint en una realitat palpable ens serveixen d’estímul per a tornar a somiar.

“… es tanta la passió, que a la tauleta de nit tinc un botó que diu “dormir rápido” perquè ja tinc ganes de l’endemà..”   — Joel Castanyé

L’Esforç constant, la perseverança, la passió, la il·lusió que cada dia s’ha anat forjant a la cuina del restaurant La Boscana, sota la supervisió, la creació, l’exigència i l’incansable treball del Joel, tenen com a millor premi el respecte i el reconeixement dels comensals que ens visiten, que ens acompanyen cada dia per degustar els plats que surten de les nostres mans. I que són els que durant aquests anys ens han atorgat la seva confiança per poder arribar fins on estem ara mateix.

Si a més, aquest esforç, aquesta passió i il·lusió per crear, innovar i aportar el millor de la nostra gastronomia, des de la particular visió i interpretació de Joel Castanyé, també es veu secundada pel reconeixement del món de la gastronomia. Per companys de batalles en pro de portar la cuina, la gastronomia a un futur on no es vegin límits creatius, llavors aquestes il·lusions inicials, que ja s’estan fent realitat, no solament continuen tenint vigència sinó que ens continuen marcant el camí a seguir. Un camí que per l’equip del restaurant La Boscana ens marca la senda per la qual continuar treballant, continuar cuinant.

 

Comunicació La Boscana.