Quadres als plats

Creant quadres als plats

Davant els fogons un dia més,  mirant els ingredients preparats per començar l’elaboració dels nostres plats, preparats per fer la màgia que ens permet agafar la matèria primera fresca, de qualitat, de proximitat -a La Boscana cuidem molt les nostres matèries primeres, el nostre hort és la prova d’això- i donar-lis la forma, la textura que volem com si fossin argiles modelables, en pro d’aquest plat, d’aquesta creació exquisida amb la qual delectar a tots els que ens honoren amb la seva companyia al Restaurant La Boscana.

Com ens agrada crear, cuinar. Com gaudim cada vegada que sorgeix un plat, com gaudim manufacturant-lo, escollint els ingredients, cuinant-lo, pensant en la seva composició, en la seva presentació… Combinant i harmonitzant cada una de les preparacions elegants, sofisticades que surten de la nostra cuina. Elaboracions on distingir els sabors, les textures, les explosions de sensacions. És un joc, un delectar-se pel paladar que les gaudeix.

Com ens agrada portar-lo tot a un altre nivell! Perquè el resultat és quelcom exquisit, sofisticat. Quelcom únic però a la vegada familiar. Quelcom pensat per la fruïdesa del paladar, del gust, del plaer de menjar. Cuinem allò que desitgem fer, que ens apassiona i il·lusiona.

Construïm cada dia des de zero els nostres plats quan agafem els ingredients de sempre, quan agafem la tradició del nostre entorn, quan agafem tota la tècnica que tenim al nostre abast i els donem la complexitat, la complicació amb què aconseguim elevar l’elaboració culinària un pas més enllà.

Estem convençuts que ens sentim igual que un pintor davant una tela en blanc, que un escultor davant aquella meravellosa peça de marbre sense polir: exultants, nerviosos. A la recerca del camí vers aquells límits que la tècnica, els processos i la qualitat de la matèria primera ens permet arribar a plasmar en un plat el concepte, la idea que primerament s’ha creat a la nostra ment.

Sí, estem creant quadres als plats on els colors, les textures i els aglutinants són les verdures, les carns, els peixos, els caldos, els emulsionants, les coccions, els amaniments…

I el resultat és senzillament deliciós, elegant, acolorit, atraient, sofisticat. Ens acompanyes i comproves com pintem els nostres plats?

 

Comunicació La Boscana.