Com elaborar el millor gintònic

El gintònic es troba en plena esplendor i cada cop en són més els seus consumidors, amants i fans incondicionals. Dir que és només una beguda seria un error ja que cadascú té la seva pròpia tècnica amb la qual realitza un ritual que, segons els experts, té molt a veure amb el sabor final del combinat. El gintònic identifica un col·lectiu, tan jove com madur, que es caracteritza per estar al corrent de les últimes tendències.

Hi ha qui diu que la ginebra és l’element clau, hi ha qui assegura que és el gel amb el qual ens el bevem, mentre d’altres discrepen entre l’opció lllima-limona. La majoria, però, es posen d’acord en la importància d’aquests elements:

  1. La copa. Un bon gintònic s’ha de servir amb una copa de gintònic: ampla de baix i de dalt. D’aquesta manera pots utilitzar la tònica i la ginebra d’un sol cop, per tal de no modificar el sabor de la barreja. A més, gràcies a la boca ampla de la copa, la tònica s’oxigena millor i desprèn més sabor. Oblida’t del vas de tub, no hi cap tot el contingut i a més corres el risc que la beguda perdi temperatura.
  1. Refredar la copa. Durant els mesos de més calor, hi ha molts locals que utilitzen la tècnica de posar uns quants glaçons a la copa abans de servir el gintònic. Després retiren l’aigua sobrant i afegeixen la ginebra i la tònica.
  1. El gel. Intenta que sigui d’aigua de mineralització dèbil, és a dir, que no sigui de l’aixeta de la cuina. I ha de ser gran per evitar que es desfaci massa ràpid i arruïni el sabor del gintònic.
  1. La llima. Aquest és un punt interessant. Els més experts recomanen utilitzar la llima, o dir d’una altra manera, la llimona dolça. Però no s’ha d’abocar-hi el suc ja que així matem les bombolles del gintònic. El que volem és que tingui l’essència de la llima i per això n’agafarem un tall, en pelarem un tros de pell i l’exprimirem damunt de la copa de gintònic per tal que algunes gotes quedin adherides a la copa. La quantitat també és important: em d’omplir gairebé fins a dalt la copa amb glaçons.
  1. La ginebra. Òbviament forma part dels elements clau. Existeixen unes 200 varietats al nostre país, així que tens un bon ventall per escollir. n’hi ha de seques, d’aromàtiques, de més cítriques, de menys… assegura’t que allà on vagis disposin almenys de més d’una varietat de ginebra.
  1. La proporció. Pots utilitzar un mesurador o comptar fins a 3 un cop hagis abocat la ginebra per tirar la tònica. Si pot ser, fes-ho des de erta distància, així aconseguiràs que la beguda s’oxigeni encara més.
  1. La tònica. També es comercialitzen diverses varietats, així que escull la que més t’agradi.
  1. Gaudeix de l’experiència. Assaboreix cada glopada, identifica els ingredients i deixa’t portar.

Per últim, voldríem que fossis tu qui ens digués si s’ha de remenar un gintònic o no. Deixa’ns un comentari al Facebook i ens ho expliques.