La fruita revoluciona la cuina – Fira Alimentaria & Hostelco 2022

El dia 4, 5, 6 i 7 d’abril s’ha celebrat al recinte de Fira de Barcelona de Gran Via la Fira Alimentaria & Hostelco, un referent internacional per al sector de l’alimentació, les begudes i la gastronomia. Aquest any sota el concepte del territori, el producte de proximitat i la sostenibilitat s’han organitzat més de 50 activitats gastronòmiques, amb la participació d’una trentena de cuiners que sumen més de 35 estrelles Michelin.

El dilluns 4, gràcies a PRODECA i INCATIS vàrem presentar el nostre Projecte Fruita a l’Espai Catalunya acompanyats per la Gina Raymat, on vam presentar els plats i tècniques que estem fent amb fruita de Lleida i vàrem oferir una degustació per als assistents. Durant la nostra presentació, les autoritats de Catalunya, el President de la Generalitat, Pere Aragonès, la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i el director d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, van venir a fer un parlament i es van quedar a veure la nostra ponència i fins i tot van pujar a l’escenari amb el nostre xef Joel Castanyé, qui els va oferir també la degustació de la tartaleta de poma i porc.

Dimecres 6, el nostre xef Joel Castanyé ha exposat el projecte amb fruita de Lleida, “Les fruites de la nostra terra com a font d’inspiració” on ha destacat la necessitat de donar valor als productors. Ha fet una mostra del treball que estem duent a terme amb la fruita per potenciar el territori i portar-la a l’alta gastronomia. La ponència l’ha desenvolupat juntament amb el Dr. Ignasi Iglesias, Investigador i Enginyer Agrònom i referent en la fructicultura, qui ha situat l’entorn de l’agricultura i les dades dels productors de les terres de Lleida i el projecte de fruita desenvolupat juntament amb ell, la Universitat de Lleida i La Boscana.

Acompanyats per la periodista Carme Gasull, hem mostrat una gran bateria de plats on aquestes fruites autòctones, es converteixen en protagonistes, tant en el món salat com en el món dolç, a través de seqüències de fruita de temporada que hem creat al departament d’I+D de La Boscana.

Els 25 assistents d’aquesta experiència immersiva han pogut degustar la tartaleta de poma i porc. Una proposta on es fusionen dos dels productes principals de Lleida.

Pel que fa a les postres han pogut gaudir de cireres i ametlla, una proposta on també es potencia el sabor de dos productes de les terres del Segrià.

Tot l’equip estem molt agraïts d’haver pogut formar part de la Fira Alimentaria i Hostelco aquest 2022, gràcies al Dr. Ignasi Iglesias per acompanyar-nos i aportar la seva saviesa sobre la fructicultura, gràcies a la Carme Gasull i la Gina Raymat que ens han acompanyat durant les ponencies, als productors que hi han estat presents amb els seus productes com Cherries Glamour, Finca La Noguera i Fruits Secs Puigdellívol i al Grup GSR per l’oportunitat oferta de poder presentar el nostre projecte.

L’equip de La Boscana