chocolate de La Boscana

Algunes curiositats sobre la xocolata

A qui no li agrada la xocolata? N’hi ha de molts tipus: blanca, a la pedra, amb fruits secs, amargant, amb fruites… i també de moltes textures: desfeta, en una mousse, xocolata gelada… També ha estat i segueix sent símbol d’afecte, de tendresa, d’amor i de perdó, tot i que en els seus inicis estava dotada d’un prestigi molt més notori. Avui parlem de la xocolata i d’alguns fets curiosos que de ben segur et sorprendran.

Una mica d’història

Es denomina xocolata al producte final resultant del processament del cacau. Ja es té constància del seu consum en la civilització olmeca, al sud de Mèxic, entre els anys 1200 i 1400 aC. Posteriorment, els maies utilitzaven els grans de cacau com a moneda de canvi. Però no és fins després de la colonització espanyola de les amèriques que entra a Europa a través d’Espanya i així a la resta d’occident. Inicialment es consumia en estat líquid i no va ser fins a finals del s.XIX i començaments del s.XIX que gràcies als avenços en maquinària es va començar a comercialitzar en estat sòlid amb bombons i tauletes de xocolata.

Dades curioses

– Temperatura. La xocolata es desfà als 34ºC, la mateixa temperatura que té el nostre cos. És per aquest motiu que se’ns desfà a la boca.

– La varietat més popular. Tenint en compte que la xocolata és un producte conegut mundialment, la xocolata amb llet és el tipus de xocolata que més agrada.

El consum. Els espanyols consumim una mitjana de 3,5 kilograms de xocolata a l’any. Alguns països europeus poden arribar fins als 9 kilograms per persona i any.

– El dia de més consum. El 14 de febrer, Sant Valentí, és el dia que més xocolata en consumeix a tot el món.

– Valor energètic. Diuen que Napoleó en portava sempre a la butxaca en cas que li faltessin forces. També es creu que els asteques relacionaven el cacau amb la deesa de la fertilitat i que alguns dels seus emperadors havien arribat a consumir fins a 50 tasses diàries.

– L’aliment de la felicitat. La xocolata és antioxidant i a més ajuda a combatre la depressió, la hipertensió i l’estrès.  

– Vestits de xocolata. Zurich va acollir al 2012 una desfilada de moda on les peces de roba estaven fetes amb xocolata.

– La tauleta més gran del món. Es va elaborar a Itàlia l’any 2000 i pesava 2,3 tones.

A La Boscana ens apassiona la xocolata. Has tastat les 10 maneres que tenim de menjar xocolata? Vine a provar-la.

Joel Castanyé a la Fira del Torró d’Agramunt presentant les postres de xocolata de La Boscana.

Reserves a La Boscana restaurant:  973 56 55 75 / reserves@laboscana.net
Reserves a La Boscana banquets:  973 71 10 80 / laboscana@laboscana.net

 

Comunicació La Boscana