Abans d’entrar al restaurant

Fa uns dies el nostre xef,  Joël Castanyé, era entrevistat pel Pep Nogué al programa La Fonda que aquest estiu ha estat emetent Catalunya Ràdio. Durant l’entrevista -que la podeu escoltar en aquest enllaç, a partir del minut 19:  –entrevista a Joël Castanyé– el Joël recordava els seus orígens i les seves primeres passes al Resquitx i, en un moment donat, el Pep Nogué li va preguntar si era cert que quan arribaven els comensals al restaurant se’ls rebia amb un còctel especial quan encara eren al carrer.

El Joël va confirmar-ho ràpidament -no fos que algú es pensés que era una llegenda urbana-, tot afegint que la clau era escoltar quan entrava un vehicle al complex de La Boscana i llavors, en aquells segons, s’acabava de preparar una beguda, que en el cas de l’estiu és del tot refrescant: un suc de fruita natural.

Aquest suc diu moltes coses: immediatesa, productes de proximitat, productes de temporada i, sobretot, ganes de connectar amb els comensals des del primer moment amb una sorpresa que mai s’haurien imaginat. O es que coneixeu molts altres restaurants amb estrella Michelin que us rebin amb una copa com a sorpresa abans que entreu al local.

Això i moltes altres coses segurament és el que ens fa diferents, però no perquè tinguem un afany de diferenciar-nos, sinó perquè, realment ens sentim així.

Us esperem amb una copa abans que entreu al nostre restaurant…. Per cert, trigareu molt?