Tomàquet

A La Boscana, conservem la tradició

Sense tradició no hi pot haver innovació. 

Aquesta és una màxima que perseguim dia rere dia, en totes les nostres elaboracions perquè creiem que preservar la cuina tradicional i el seu ‘savoir faire’, ens permet poder donar un pas més enllà en la cuina de la nostra terra. Ens dóna l’oportunitat de donar-li la volta als plats que fan de la gastronomia lleidatana, una cuina única, rica i molt gustosa, comptant sempre amb els productes autòctons que ens brinda l’entorn en cada època de l’any.

Des de La Boscana, pensem que hem de conservar aquest ‘know how’, tradicional i natural. La tradició de fer conserva de tomàquet natural, tal com es feia i es continua fent a casa dels avis i àvies. D’aquesta manera, fa uns dies i aprofitant la magnífica collita del nostre hort ecològic, vàrem agafar els tomàquets madurats a la planta, els vam pelar, els vam ficar en pots i al bany maria; sellant els pots per a la seva òptima conservació.

Gràcies a la conserva de tomàquet, podrem gaudir d’aquest excel·lent producte durant tot l’any per incorporar-lo a les nostres receptes. Durant aquesta època de l’any en què ens trobem, és quan les nostres tomateres no deixen de produir deliciosos tomàquets ecològics, que collim al seu punt ideal de maduració. Perquè, el resultat mai és el mateix si el tomàquet madura a la planta o fora d’ella. Els matisos olfactius i gustatius que podem percebre encisen a tots aquells qui els oloren i els tasten. Us ho assegurem!

Conjugant tradició i innovació i aprofitant l’avinentesa (i la nostra producció de tomàquets), vàrem preparar una nova versió del tradicional pa amb tomàquet; gràcies a la Revista CUINA que ens va proposar el repte de crear una recepta de pa amb tomàquet que sortís de la típica i coneguda arreu, de la llesca de pa de pagès sucat amb tomàquet. Posant-nos en antecedents, aquesta prestigiosa revista durant l’auge de la cuina d’avantguarda, concretament al març del 2002, va dedicar-ne un número al pa amb tomàquet reinventat per grans xefs de renom com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca i Carles Gaig. Després de 17 anys d’aquesta edició, des de CUINA han comptat amb el xef de La Boscana, Joel Castanyé, per crear una nova versió del pa amb tomàquet. Un plat amb un punt d’innovació pero adaptat a totes les cuines, les professionals i les de casa. I així va ser, d’aquí en va sorgir la nostra proposta: un pa amb tomàquet de conserva. 
portada-CUINA

 

 

 

 

 

 

 

 

Per La Boscana, ha estat un gran plaer poder aportar la nostra interpretació de la recepta amb més renom de la cuina catalana i, a la vegada, donar un ús diferent a la conserva de tomàquet, que tant ens agrada!

Equip de La Boscana