Tendències gastronòmiques 2018

10 Tendències gastronòmiques pel 2018 (II)

Si dins de l’article anterior parlàvem de menjades a deshora, cuina fusió oriental, proteïnes vegetals, espècies i llavors nutritives i del raw food, ara li toca al torn a les últimes 5 tendències que aquest 2018 agafaran rellevància a la majoria de cuines i taules del panorama culinari mundial.

6. Tacos & arepas
Seguim amb les tendències de caràcter mundial que estaran presents a les taules dels comensals l’any 2018. Ja n’hem sentit a parlar enguany, però encara es mostraven d’una forma tímida, aquest any l’originalitat dels farcits d’aquesta mostra culinària sorprendrà d’una forma molt grata a tots els amants del factor sorpresa. Cal mencionar també l’arepa, originària de Colombia i Venezuela, cosina llunyana del taco que és d’origen mexicà, que també influirà a molts xefs del panorama mundial gastronòmic gràcies a les seves il·limitades possibilitats.

Taco

Taco

7. Tocats del bolet? I tant!
Al 2018 la creativitat i els bolets aniran de la mà. Es parla de diferents tipus de bolets com el reishi, cordyceps i la melena de lleó com a ingredients primordials dins de tractaments, cafès, tes i sabons. Molt descabellat oi? Es comenta que els bolets seran tendència perquè cada dia busquem incorporar més productes naturals i silvestres a la nostra vida quotidiana. La versatilitat i varietat que ofereixen aquests tipus de fongs augmentaran la seva popularitat dins i fora de la cuina.

Reishi

Reishi

8. Veggie-veggie
El vegetarianisme és un estil de vida que cada dia que passa guanya més adeptes i que al 2018 agafarà molta força. Mencionem un cop més les proteïnes vegetals a l’ordre del dia, parlarem també d’snacks saludables a base de vegetals, fruita deshidratada agafarà relleu com a ‘picoteo’ de qualitat i sabors florals als plats com a guarniment, flors comestibles dins de la presentació d’un plat.

Veggie

9. Recordeu el ‘trashcooking’?
O cuina d’aprofitament. Al 2018 no es llançarà res que es pugui aprofitar, ja que incorporarem de forma habitual aquelles parts dels productes que fins ara es tiraven. Mencionem una moda en alça que és preparar arrels de les cebes, el que fins ara descartàvem a l’hora de pelar una ceba. Les noves sensacions i ganes de sorprendre amb noves textures i gustos fan que aquesta, entre altres tendències, agafi rellevància el pròxim any.

trashcooking

10. Tecnologia aplicada a la cuina
El valor de la ciència aplicada a la gastronomia va guanyant terreny any rere any. Dins de les diferents tendències com l’augment del vegetarianisme, la investigació per proporcionar carn de laboratori, una carn impresa amb 3D o bé llets sintètiques té un paper clau. La tecnologia afectarà la cadena alimentaria i sistemes de producció tradicionals a causa dels principis i desitjos de la societat actual.

Comunicació La Boscana.