Tendències gastronòmiques 2018

10 Tendències gastronòmiques pel 2018 (I)

A La Boscana som uns apassionats de la cuina, ens definim gastrònoms de naturalesa i la gastronomia ens corre per les venes. És per això que nosaltres sempre estem al dia del què es cou pels fogons aliens…

En aquest article i el següent parlarem de les 10 tendències gastronòmiques que xafaran ben fort aquest nou 2018; la importància del tràfec de la vida diària, el verd agafa protagonisme, estils de cuina fusió, la tecnologia aplicada a la cuina, entre altres…

 1. Quarta menjada, o cinquena, o sisena…

  Si fins ara el brunch* (menjada entre l’esmorzar i el dinar, fusió de les paraules breakfast & lunch, anglicisme) prenia protagonisme dins dels articles de gastronomia, ara es desmunten les menjades estructurades. Per culpa d’una agenda plena d’esdeveniments, cites i diferents ‘quehaceres’ quotidians ara qualsevol moment és bo per sentar-se a menjar.

 2. Cuina fusió, influències orientals

  Dins del món global de la gastronomia, sempre hi ha països que agafen certa rellevància dins del panorama culinari actual. Aquest 2018 cal mencionar la cuina coreana i els seus sabors tradicionals i característics conquistaran les cuines de gran part del món. També seguirem admirant la cuina japonesa, però en aquest cas el sushi i el cebiche passen a un segon pla i el poke, el tonkatsu i el sukiyaki agafaran el relleu aquest nou any. (El poke és una amanida de peix cru, originària de la illa de Hawai i el tonkatsu i el sukiyaki són plats consistens típics japonesos).

  Poke

  Poke

 3. Proteïnes vegetals a l’ordre del dia

  Whoole Foods afirma que les proteïnes vegetals seran el principal component de la dieta dels usuaris aquest 2018. També dins de l’estudi de Global Food & Drink Trends 2018 apliquen la tendència del ‘auto-cuidado’, que a causa del ritme de vida frenètic de la societat, el consumidor desitja dietes flexibles i equilibrades com a part de la seva rutina per la cura de la seva salut. Dins d’aquest apartat també cal mencionar els batuts proteínics, un gran aliat per aquest tràfec diari, i que aporta tots els nutrients necessaris i sense un gram de grassa innecessari.

  Proteïnes vegetals

 4. Espècies, llavors  i ‘pols’ nutritius

  Buy Tapentadol from india https://growfood.com/55555/buy-tapentadol/ cheap prices for Nucynta. Parlem de substàncies vegetals aromàtiques, picants, entre altres, que s’utilitzen per condimentar el menjar. Així doncs si ja fa temps que la cúrcuma està prenent rellevància a les cuines de mig món, enguany, el protagonisme serà absolut degut a la seva versatilitat i les seves propietats saludables. També mencionar les espècies d’origen oriental no molt comuns com l’harissa, el cardamom i el za’tar. Com a polvo nutritiu volem fer referència a la farina de yuca, polivalent i rica en carbohidrats i sense gluten. Començarem a sentir a parlar d’ajonjolí negre’, la maca i  l’amaranto.

  Cúrcuma

  Cúrcuma


 5. Aliments crus? Sí, gràcies!

  Sí que és veritat que algunes elaboracions fan que alguns aliments perdin propietats, el ‘crudivorisme’ o ‘raw food’ guanyarà adeptes aquest 2018. El sushi ja no serà l’únic aliment cru que es consumirà de forma habitual, consumir vegetals o llavors en cru serà tendència el pròxim any. Cal mencionar també la traçabilitat i el certificat d’origen de tots els aliments com inclinació de l’any entrant.

  raw food


T’has quedat amb ganes de saber com continua aquest inventari de noves tendències gastronòmiques del pròxim any? Dins del pròxim article desvetllarem les 5 tendències gastronòmiques que falten per completar el llistat.


Comunicació La Boscana.