La Boscana

10 tendències gastronòmiques d’aquest 2017 (I)

Bowls, carn sobre madurada, kombutxa, crockpotting, etc. De ben segur que la majoria d’aquests mots us sonen a xino, però en aquest article parlarem sobre 10 tendències gastronòmiques molt presents aquest 2017:

1. Menjar amb bols. La presentació dels plats experimenta canvis… A banda de la practicitat i la comoditat que que aporten aquests recipients, en comparació als plats més comuns i als que contemplen dissenys impossibles, menjar amb els famosos bowls aporten un gran canvi als comensals amb una infinitat de possibilitats. Menjar amb cullera, forquilla, palets o fins i tot sense coberts, són algunes de les bondats d’aquest recipient que va conquistant les taules dels grans restaurants del món. Els bols crearan tendència aquest 2017 junt amb dues modes culinàries, el poke y el buddha bowl amb la pretensió d’aconseguir mescles d’ingredients i/o productes dins del mateix recipient.
Bowls

2. Carns madurades o sobre madurades, la tendència més preuada pels carnívors més sibarites d’arreu del món. Una bona selecció de les peces, un entorn amb temperatura i humitat controlada i una filera de carns penjades durant algunes setmanes o fins i tot tres, quatre i sis mesos. La finalitat d’aquest Procés és que la carn adquireixi sabors complexes més intensos i matisos diferents als habituals mitjançant el procés de curació. A capdavant d’aquest moviment hi han les braseries més reputades de tot el territori nacional. No tothom defensa aquesta pràctica però…T’atreveixes a tastar-ho? Un dels plats de la carta de La Boscana és un xuletó amb una curació de 3 setmanes de Vaca Rubia gallega.

Carns madures

3. Comensals opinadors. Tot i la recent polèmica d’un restaurador de no voler figurar a la reputada xarxa més gurmet, el fenomen TripAdvisor va guanyant terreny a la majoria d’establiments de restauració del món. Avui en dia, el comensal ja no s’aconforma en fer quatre fotos i pujar-les a les seves xarxes socials, també vol donar la seva opinió, fer recomanacions o animar als adeptes més gurmets. Tot i que a alguns restauradors els desagradi, és una tendència que augmentarà seguidors durant aquest 2017.

TripAdvisor

4. Cuina al buit i a baixa temperatura. En un article anterior parlàvem de diferents tècniques culinàries entre les que hi descobríem la cocció a baixa temperatura i la cocció al buit també a temperatura moderada. Ens alegra saber que aquesta corrent gastronòmica agafarà protagonisme a les cuines de moltes cases aquest 2017, ja que els ‘cuinetes’ més exigents podran elaborar plats plens de sabor i sense perdre propietats organolèptiques dels ingredients durant la cocció tal i com ho fan els grans xefs d’arreu. El sous-vide és una tendència saludable i plena d’avantatges culinaris.
Cocción a baja temperatura

5. Els fermentats. Els comensals més sibarites els defineixen com a sabors ancestrals. Avui en dia podem trobar kimchi, la kombucha, el kéfir, chucrut, a moltes cartes de restaurants del país, tot i que els fermentats només és un dels sabors que potencies en aquesta oda de l’unió dels ingredients amb la terra… Es busca salut i benestar, cuidar l’alimentació i les grans propietats que ens aporten aquests ingredients fermentats dins d’una cuina saludable. Brindem per una nova vida a les fruites i verdures avorrides que mitjançant aquest procés, ofereixen una explosió de sabors i textures amb la seva versió més divertida.
Kefir


Vols saber-ne més? La setmana vinent us explicarem les últimes 5 tendències que agafaran protagonisme aquest 2017.

Reserves a La Boscana Restaurant: 973 56 55 75 / reserves@laboscana.net
Reserves a La Boscana Banquets: 973 71 10 80 / laboscana@laboscana.net

 

 

Comunicació La Boscana.